Bitcoin er den første digitale valutaen

Pris på bitcoin

Bitcoin

Bitcoin er den første digitale valutaen på internett som unngår sentral styring. Bitcoin var revolusjonerende da den kom ut i 2009. Det er en ganske fascinerende studie i hvordan man kan skape en verdi rundt et konsept, hvor verdien bare går en vei. Bitcoin ble laget for å betale for varer og tjenester på nett. Det ble laget som internetts måte å gjøre betalinger på. Skaperne bak Bitcoin ønsket å unngå sentral styring og heller lage en valuta som du kan bruke når du vil uten noen andre involvert.

Bitcoin har nå heller blitt en stor investeringsmulighet. Det er nok få som tørr å bruke Bitcoin som betaling, mest fordi det er så utrolig risikabelt å gi fra seg en Bitcoin når verdien går så mye som den går hver dag. Tenk deg at du har en Bitcoin og at den er verdt 150.000 kroner. Du ser på bil på internett og ønsker å kjøpe en bil til 150.000 kroner. Du kjøper bilen og tenker at Bitcoin er en fin måte å betale for denne. Du bruker Bitcoin til å betale for bilen og selger mottar sin Bitcoin. Begge er fornøyde og det er ingen problemer med varen.

To dager senere ser du at Bitcoin verdien har gått opp til 200.000 kroner senere. Du er da forståelig veldig lei deg. Du har nå betalt 200.000 kroner for en bil som sikkert har falt litt i verdi. Veldig få varer stiger i verdi, mens digital valuta ser ut til å konstant stige i verdi. På grunn av denne verdistigningen har Bitcoin gått fra å være et medium for betaling av varer og tjenester over internett til å prinsipielt gå over til å være en investeringsmulighet, de som velger å kjøpe bitcoin på nettsider som Bitway.no ser på det som mulighet for investering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *